Festival op de (steile) rand

Cultuur
19 juni 2023

In het noorden van de stad slingert een steil landschap: De Steilrand. Kent u het nog niet? Ontdek het gebied tijdens het Steilrand Festival van 21 tot en met 25 juni.

Het festival is in en om Museum Overschie. Bezoek hier de tentoonstelling over turfwinning en geniet van eten dat rechtstreeks van De Steilrand komt.

Ontdek het uitgestrekte groengebied in Overschie en Hillegersberg-Schiebroek door wildpluk-workshops. U kunt dieren en planten spotten met de ecoloog, fietsen langs het Polderpad en botanische prints ontwerpen. Ook voor kinderen zijn er allerlei activiteiten.

Het festival is woensdag, donderdag en vrijdag tussen 17.30 en 21.00 uur en op zaterdag en zondag van 12.30 tot 17.00 uur. Heeft u zin om langs te gaan?

U kunt zich aanmelden met een mail naar Steilrand Expeditie. U bepaalt zelf de entreeprijs.

De Steilrand

De Steilrand is smalle strook land met flinke hoogteverschillen dat slingert van Overschie via Schiebroek naar Hillegersberg. Het ruim 13 kilometer lange gebied was ooit de oever van veenplassen. Die ontstond na het afgraven van veen dat werd gedroogd als turf: brandstof om de stad mee te verwarmen.

Meer informatie:

Op allerlei manieren kunt u De Steilrand ontdekken. Kijk hiervoor op:

instagram.com/steilrandexpeditie

De Steilrand

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren