Organisaties in Overschie

Ontdek onze 77 organisaties en initiatieven

Schaakgenootschap Overschie
VerenigingsinformatieClubavondJeugd : Vrijdag 18:45 - 20:00 uurSenioren : Vrijdag 20:00 - 00:00 uurClublokaalGrote KerkOverschiese Dorpsstraat 953043 CP RotterdamTel. 06-49708748PostadresSchaakgenootschap Overschiet.a.v. Mees Eijsermans (Secretaris)Theodora Jacobalaan 543043 PT Rotterdamemail: secretaris@sg-overschie.nl
Winkelgebied Overschie Centrum
Het winkelgebied van Overschie Centrum omvat de Burgemeester Baumannlaan en de omliggende straten 2e Hogenbanweg en Duyvesteynstraat.
Kijk nou! Kunstkijken
Samen aandachtig kijken naar kunst is een gezamenlijke ontdekkingstocht. Wat gebeurt er op de afbeelding? Wat valt er nog meer te ontdekken? En wat zou er 10 minuten ervoor of erna hebben afgespeeld? Onder begeleiding van Nicole Booltink gaan we kunst bespreken. En vervolgens onze eigen kunst creëren.Leeftijd: 25 jaar tot 67 jaar
Educatieve tuin Tamarinde
Tamarinde verzorgt de schooltuinlessen in Overschie. Op een speelse manier beleven, ontdekken en leren staat centraal tijdens de interactieve tuinlessen. Een kijkje nemen in de tuin? Dat kan! Bezoekers zijn van harte welkom. Geniet hier van de natuur, maak een wandeling door de tuin of steek je handen uit de mouwen.
Ovie Beats
Het doel van Ovie Beats is alle muziektalenten uit Overschie en omstreken te verbinden en sterker te maken door middel van workshops. Tijdens de workshops worden verschillende elementen van beats maken behandeld en worden de deelnemers begeleidt in hun projecten. Daarnaast wordt een community opgebouwd waarin mensen elkaar vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen.
Club'air Yoga
Club’air is gezellige yoga club, waar het vooral gaat om verbinding met jezelf en anderen. Hier ligt geen focus op de perfecte yogaposes, maar om comfortabel te bewegen en daarbij een diepe buikademhaling te beoefenen. Er wordt lessen gegeven als Yin&Yang en Slim&Shape Yoga. Het Happy & Healthy Detox Lifestyle Programma helpt jou om gezonder en fitter te worden. Daarnaast zijn er maandelijkse spirituele events zoals Female Friday. 
De Steilrand wordt nóg leuker
De gemeente Rotterdam gaat De Steilrand nóg leuker maken. Dit bijzondere landschap slingert o.a. door Overschie.
Wmo radar
SamenwerkingWmo radar heeft de opdracht van de gemeente Rotterdam om te zorgen voor het welzijn van de bewoners van Overschie.Onze aanpakDe aanpak van wmo radar heeft drie speerpunten.Dat bewoners iets terugdoen voor de stadNetwerk versterkenEigen kracht aanspreken en benuttenWmo radar is erop uit om iedereen die in Overschie woont, mee te laten doen. We willen kansen bieden, dat betekent bijvoorbeeld dat
Midden-Delfland Vereniging
De Midden-Delfland Vereniging, opgericht in 1977, staat pal voor Midden-Delfland: bescherming en versterking van dit eeuwenoude agrarische polder- en veenweidegebied en zijn kernwaarden: openheid, rust, ruimte, koe en grutto in de wei!Het gebied is sinds eind 2017 erkend als Bijzonder Provinciaal Landschap. Naast de gemeente Midden-Delfland behoren ook de recreatie-, natuur- en landschapsgebieden van de gemeenten Rotterdam, Lansingerland, Pijnacker-Nootdorp, Delft, Schiedam,
Buurvrienden Overschie
Deelname aan sportieve en sociale activiteiten op dinsdagmiddag gratis
Kerk aan Huis Overschie
Kerk aan Huis in Overschie is een groep mensen die van Jezus en andere mensen houden en elke zondag, in het gebouw van CBS de Regenboog Overschie, bij elkaar komen voor een samenkomst en een maaltijd. Daarnaast organiseren wij diverse sociale bijeenkomsten waarin gezelligheid en kennismaking met elkaar centraal staan.Ons doel is het evangelie te delen in woord en daad, en op een sociale manier relevant te zijn voor onze omgeving.
OnsOverschie
OnsOverschie is de paraplu waaronder alle promotie van het hoofdwinkelgebied van Overschie samen komt. Het gaat met name om de social media kanalen Instagram en Facebook en is gericht op de winkels en horeca in de Burgemeester Baumannlaan en aangrenzende winkelstraten.